Sportrecht

Is “Wij stappen op” een opzegging van de arbeidsovereenkomst?

Is “Wij stappen op” een opzegging van de arbeidsovereenkomst?

Is “Wij stappen op” een opzegging van de arbeidsovereenkomst?

vrijdag 23 februari 2024

23-02-2024

Deze vraag stond centraal in een arbitragezaak tussen de voetbalclub FC Volendam en technisch manager Wim Jonk en hoofdtrainer Matthias Kohler. De Raad van Commissarissen van FC Volendam meenden dat Jonk en Kohler met dit bericht in de media hun arbeidsovereenkomst hadden opgezegd, maar daar was volgens de ondertekenaars van het statement geen sprake van.

In een uitvoerig gemotiveerde tussenuitspraak heeft de Arbitragecommissie van de KNVB -  onder voorzitterschap van hoogleraar arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden prof. mr. S.F. Sagel -  deze vraag ontkennend beantwoord. Uit het woord “gaan” volgt dat er niet direct wordt opgezegd, maar dat Jonk en Kohler op een nader te bepalen moment in de toekomst (willen) gaan stoppen bij FC Volendam.

Het gevolg is dat de arbeidsovereenkomsten tussen FC Volendam en Jonk en Kohler nog bestaan en laatstgenoemden recht hebben op doorbetaling van hun loon vanaf 1 december 2023.

De Arbitragecommissie zal binnenkort in een einduitspraak beslissen over onder andere de ontbindingsverzoeken van FC Volendam en of en zo ja, welke vergoedingen in geval van ontbinding nog betaald zullen moeten worden.

 Voor de tussenuitspraak in de zaak Jonk klik hier.

Neem contact op!

Neem contact op!